Certificeringen

Sinds 2018 zijn we IFS Logistics gecertificeerd in combinatie met QS.

IFS Logistics

Wat houdt dat in.

De IFS wordt ook wel de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC standaard genoemd (O.a. supermarktketens Aldi, Metro). De IFS heeft ook de steun van de Italiaanse retail verenigingen Ancc, Ancd en de Federdistribuzione.

Wat borgt de IFS:

  • Het leveren van aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid naar uw klanten toe;
  • Door het werken met werkinstructies en het uitvoeren van inspecties minder kans op fouten waardoor “recall” acties worden voorkomen;
  • Duitse, Franse én Italiaanse supermarkten eisen het certificaat steeds vaker (b.v. Lidl, Aldi en Carrefour);
  • IFS is door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend.
QS-keurmerk

Waar staat het QS-keurmerk voor?

Het QS-keurmerk staat voor gecertificeerde kwaliteitsborging van vers voedsel – van boer tot winkelbalie! Of het nu vlees en worst is of fruit, groenten en aardappelen – voedingsmiddelen met het QS-keurmerk hebben een nauwkeurig gedocumenteerd en gecontroleerd CV. Zo is de weg van een biefstuk van de eigenaar van het dier naar het slachthuis en de slager naar de supermarkt of met appels en tomaten van de teler naar de groothandel naar de detailhandel in levensmiddelen duidelijk traceerbaar.

Uw voedselinspectiesysteem omvat alle fasen van de voedselketen. QS heeft strikte vereisten voor alle deelnemende bedrijven uit Duitsland en het buitenland, zoals traceerbaarheid of hygiëne. Onafhankelijke auditors controleren regelmatig of aan de vereisten is voldaan.