Als een van de eerste logistieke dienstverleners gaan we rijden met een geconditioneerde oplegger die volledig CO2-neutraal is. Het is een nieuwe stap in de verdere verduurzaming van ons bedrijf.

 

Een duurzame bedrijfsvoering staat al jaren hoog op de agenda bij Cremers Coolcare. “Als we onze kinderen een fatsoenlijke leefomgeving willen achterlaten, is het belangrijk dat we klimaatverandering serieus nemen”, zegt directeur Frans Cremers. “Daarom investeren we in duurzame maatregelen. Zo ligt ons warehouse vol met zonnepanelen en zijn onze chauffeurs opgeleid en uitgerust om zo zuinig mogelijk te rijden.”

 

Lean & Green Award

In 2015 ontvingen we al de Lean & Green Award voor ons plan om de CO2-uitstoot met 20 procent te verlagen. Dat plan is inmiddels gerealiseerd. “Maar we gaan door met verduurzamen”, zegt Cremers. “Wij zijn specialist in geconditioneerde transporten van -25 graden Celcius tot +25 graden Celcius. Om de trailer op de juiste temperatuur te houden, is normaal 4.000 liter diesel per jaar nodig, goed voor bijna 13 ton CO2-uitstoot. Met de nieuwe trailer is de uitstoot dus nul. Van CO2 en van fijnstof.”

 

Behoeften van klanten

De techniek in de CO2-neutrale oplegger is afkomstig van het Venlose bedrijf THT New Cool. De stroom wordt opgewekt in een speciale as en opgeslagen in een batterijpakket. Cremers: “We merken dat ook onze klanten steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. Ook op het gebied van transport van hun producten. Wij kunnen hen daar nu bij helpen. Als het aanslaat, zullen we in de toekomst wellicht meer trailers CO2-neutraal maken.”